Bemutatkozás

Rákosy Emesének hívnak. Varázslatos szépségű üvegek tervezésével és megvalósításával foglalkozom: hogy aztán az otthonokban ékszerként ragyogjanak.

Az eddigi (közel 30 év) termékeny alkotói életem során átélt tervezői kihívások és tapasztalatok által lehetek ma egy érett művész. Rengeteg ötletet és mintázatot hordozok még belső világomban, melyek mozgatnak, inspirálnak a további alkotások életre hívásában.

Szenvedélyesen szeretem alkotásaim alapanyagát: az üveget. Ezért, ha éppen nem megrendelésre dolgozom: festményeket készítek, kísérletezem az üveggel, mert lelkesítenek az aktuális technikák felhasználási lehetőségei, kombinációi. Később a megrendelések során ezeket a tapasztalatokat fel is használom. Így válhat minden megrendelésem speciálisan egyedivé, különlegessé.

Miben tudok segíteni?

Vállalom, egész házak üvegtervezését, megvalósítását és beépítését: ajtókba, ablakokba, álmennyezetekbe, lámpákba, térelválasztókba, konyhahátfalakba, festményekbe. Őszinte kíváncsisággal várom megrendelésed: melyik különlegességet választod otthonod ékszerének?

Hálásan köszönöm

Minden kedves megrendelőmnek hálásan köszönöm, hogy bízott tervezői fantáziámban és precíz megvalósításaimban, így a csodálatos otthonaik része lehetek üvegalkotásaimmal.

Köszönök minden eddig létrejött ajánlást, az elégedett megrendelőimnek, az együttműködő belsőépítészeknek, építészeknek, lakberendezőknek és partnereinknek.

Hogyan dolgozunk?

Milyen folyamatok történnek a legszebb végeredmény érdekében?

  1. A pontos felmérés az első lépés: milyen méretű legyen majd az üvegalkotás? Milyen helyszíni adottságok vannak? Milyen elképzelések, igények, lehetőségek vannak jelenleg?  
  2. A tervezés: a művészi folyamat anyagban átgondolva. A tervek átadásakor pontosan meg is mutatom milyen anyagokból optimális a megvalósítás. Ebben a helyzetben a megrendelő és közöttem egy párbeszéd alakul ki a születendő alkotás színeiről, formájáról, anyagáról majd eljutunk egy nyugvó pontig, ami után elkezdődhet a megvalósítás. 
  3. A manufakturális gyártói rendszer biztosítja, hogy minden folyamatban lévő alkotás maximális egyéni figyelmet kapjon. Ezért tudom biztosítani az ékszer minőséget.
  4. A helyszíni beépítést pontossági garanciával vállalom.

Tervezés és valóság

A rajzot bemutató képen egy tervezési folyamat utolsó fázisa látható: négy hasonló minta közül ezt választotta a megrendelő.

És a másik oldalon a megvalósult terv teljes valóságában: a környezet változó fényviszonyaival, az üvegek különböző áttetszőségével és ragyogásával. Figyeld meg az óriási különbséget a rajzhoz képest: mennyire játékossá válik az üveg a tervezett helyre beépítve!